Home » Scheidingsadvies » Ouderschapsplan

Ouderschapsplan

Als volwassene is een scheiding al zwaar, maar als er kinderen in het spel zijn komt er nog meer bij kijken. Jullie houden allebei van je kind(eren) maar hebben wellicht andere ideeën over de kosten of de omgangsregeling. Juist dan is het belangrijk om rustig te blijven en naar elkaar te luisteren. Uiteindelijk hebben jullie namelijk hetzelfde belang; een goede en mooie toekomst bieden voor jullie kind(eren).

Door mediation gaan we het gesprek hierover met jullie aan en begeleiden we jullie in het nemen van weloverwogen keuzes die het beste zijn voor de kinderen. We maken hierover afspraken die we vastleggen in een ouderschapsplan. Daarin staat bijvoorbeeld de hoogte van de alimentatie, verzorging, opvoeding en de omgangsregeling die jullie wensen.

Kindbehartigers

Kinderen betrekken bij het scheidingsproces kan helpen bij hun verwerking, ook voor hen is het een emotioneel proces. De manier waarop dat gebeurt is erg belangrijk. We werken daarom samen met kindbehartigers. Zij zijn onafhankelijk en zorgen op een professionele manier ervoor dat kinderen een stem krijgen tijdens de scheidingsprocedure. Zij zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie Kindbehartiger (www.kindbehartiger.nl).
Uiteraard is dit niet altijd noodzakelijk. Als adviseur bespreken we met jullie de mogelijkheden, maar beslissen jullie zelf of dit wenselijk is.

Ouderschapsplan