Meer co-ouders hebben recht op inkomensafhankelijke combinatiekorting

Op 13 maart 2020 sprak de Hoge Raad zich uit over de inkomensafhankelijke combinatiekorting in het geval van co-ouderschap. De Hoge Raad past de definitie van co-ouderschap ruimer toe dan tot op dat moment in de praktijk werd aangenomen door de belastingdienst. Indien de zorg gelijk wordt verdeeld in een duurzaam ritme dan hebben beide…

Lees verder

Hoe wordt het pensioen na echtscheiding verdeeld?

Als u gescheiden bent, behoudt u in principe het recht op (een deel van) het ouderdomspensioen van uw ex-partner. Volgens de huidige wetgeving kleven daar nog wel wat haken en ogen aan.

Lees verder

Mijn ex-partner kan de alimentatie niet meer betalen.

Tijdens een scheiding maken partners afspraken over de alimentatie. Want ook al gaat u uit elkaar: u blijft financieel verantwoordelijk voor elkaar. Hoe komt u tot goede afspraken?

Lees verder

Tips om te besparen op uw echtscheiding.

De mediator, advocaat, griffierechten…De kosten van een scheiding kunnen aardig oplopen. Er zijn zeker manieren waarop u de scheidingskosten kunt verlagen. Maar ook hiervoor geldt: if you pay peanuts, you get monkeys.

Lees verder

Uitkopen ex-partner wordt makkelijker.

Scheidende stellen die een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) hebben, worden voortaan anders getoetst. Het uitkopen van een ex-partner wordt daarmee eenvoudiger gemaakt.

Lees verder