Home » Nieuws

Gratis telefoongesprek van 30 minuten.

Wij staan u graag te woord om uw eerste brandende vragen te beantwoorden rondom uw scheiding. Wat moeten we allemaal regelen? Moet de woning verkocht worden? Hoe zit het met de alimentatie? Neem contact met ons op voor een gratis telefoongesprek of video-call van 30 minuten! Tel: 06-15087196

Lees verder

Meer co-ouders hebben recht op inkomens-afhankelijke combinatiekorting.

Op 13 maart 2020 sprak de Hoge Raad zich uit over de inkomensafhankelijke combinatiekorting in het geval van co-ouderschap. De Hoge Raad past de definitie van co-ouderschap ruimer toe dan tot op dat moment in de praktijk werd aangenomen door de belastingdienst.

Lees verder

Hoe wordt het pensioen na scheiding verdeeld?

Als u gescheiden bent, behoudt u in principe het recht op (een deel van) het ouderdomspensioen van uw ex-partner. Volgens de huidige wetgeving kleven daar nog wel wat haken en ogen aan. Gelukkig zijn er manieren om ervoor te zorgen dat u tijdig en op een moment dat het u uitkomt, hierop aanspraak kunt maken.

Lees verder

“Mijn ex-partner kan de alimentatie niet meer betalen”

Tijdens een scheiding maken partners afspraken over de alimentatie. Want ook al gaat u uit elkaar: u blijft financieel verantwoordelijk voor elkaar. Hoe komt u tot goede afspraken en hoe beperkt u het risico dat uw ex-partner in financieel moeilijke tijden de alimentatie niet meer kan betalen?

Lees verder

Tips om te besparen op uw echtscheiding (en wat u juist niet moet doen)

De mediator, advocaat, griffierechten…De kosten van een scheiding kunnen aardig oplopen. Er zijn zeker manieren waarop u de scheidingskosten kunt verlagen. Maar ook hiervoor geldt: if you pay peanuts, you get monkeys.

Lees verder

Uitkopen ex-partner wordt makkelijker

Scheidende stellen die een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) hebben, worden voortaan anders getoetst. Het uitkopen van een ex-partner wordt daarmee eenvoudiger gemaakt.Scheidende stellen die een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) hebben, worden voortaan anders getoetst.

Lees verder