Ouderschapsplan

Als volwassene is een scheiding al zwaar, maar als er kinderen in het spel zijn dan wordt het helemaal een uitdaging. Jullie houden allebei van je kind(eren) maar hebben wellicht andere ideeën over wie het gezag krijgt. Juist dan is het belangrijk om rustig te blijven en naar elkaar te luisteren. Uiteindelijk hebben jullie namelijk hetzelfde belang; een goede en mooie toekomst bieden voor jullie kind(eren).

Ik ga het gesprek hierover met jullie aan en begeleid jullie in het nemen van weloverwogen keuzes die het beste zijn voor de minderjarige kinderen. We maken hierover afspraken die ik vastleg in een ouderschapsplan. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de verzorging, opvoeding en omgangsregeling. De kinderalimentatie leg ik vast in een aparte overeenkomst.

Kindbehartigers

Kinderen betrekken bij het scheidingsproces kan helpen bij hun verwerking, ook voor hen is het namelijk emotioneel. De manier waarop dat gebeurt is erg belangrijk. Ik werk daarom graag samen met kindbehartigers. Zij zijn onafhankelijk en zorgen op een professionele manier dat kinderen een stem krijgen tijdens de scheidingsprocedure. Zij zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie Kindbehartiger (www.kindbehartiger.nl).
Uiteraard is dit niet altijd noodzakelijk. Als adviseur bespreek ik met jullie de mogelijkheden maar beslissen jullie of dit wel of niet wenselijk is.

Ouderschapsplan echtscheidingsadvies