Alimentatieberekening

Bijdrage in de kosten voor de opvoeding en verzorging van je eigen kind

Als je uit elkaar gaat maken jullie afspraken over jullie kind. Ook financiële afspraken moeten er gemaakt worden. Hiervoor brengen we de kosten van de kinderen in beeld onder andere door een kinderalimentatieberekening te maken.

Op het moment dat de kinderalimentatie bepaald is kan er een berekening gemaakt worden voor partneralimentatie.

Tijdens jullie huwelijk/geregistreerde partnerschap zorgen jullie voor elkaar, ook financieel. Na het beëindigen van jullie relatie kan de onderhoudsplicht (tijdelijk) bestaan voor de ex-partner. Partneralimentatie ontvangen is meestal een keuze en kan afhangen van de omstandigheden.

Het uitgangspunt voor de vaststelling van de hoogte van de partneralimentatie zal een partneralimentatieberekening zijn.

Je kunt afzien van partneralimentatie maar indien er een bijstandsaanvraag gedaan wordt, kan de sociale dienst deze uitkering nog verhalen op de ex-partner. In de meeste overige gevallen is het ontvangen van partneralimentatie een keuze, je kunt hier van afzien of indien jullie samen andere bedragen afspreken mag dat ook. Jullie nieuwe situatie inzichtelijk krijgen  nadat de alimentatie is betaald of ontvangen, kan veel inzicht geven en helpen om hierin een juiste keuze te maken.

Indien er minderjarige/jongvolwassen kinderen zijn zal ik een berekening maken wat de kosten van de kinderen zijn en hoe deze kosten naar evenredigheid door jullie beide als ouders gedragen worden.

De afspraken die jullie maken worden vastgelegd in de scheidingsovereenkomst en het ouderschapsplan.

Alimentatieberekening echtscheidings advies